Egy bögrében futtassuk fel az élesztőt 1 dl
tej és 3 db édesítőtabletta segítségével. A
lisztet tegyük egy tálba, majd a közepére öntsük rá az élesztőt, majd szórjunk rá még kevés
lisztet. Ezt takarjuk le, és hagyjuk pár percet pihenni. A maradék langyos
tejet keverjük el az aromával, az édesítőtablettákkal, a
citromhéjjal, a
tojásokkal és a
sóval. Ezt a keveréket és a megolvasztott Rama
margarint óvatosan keverjük a
liszthez. Az így kapott tésztát osszuk két részre, az egyik felébe dolgozzuk bele a
fahéjat, a másikba pedig a mazsolát, majd formázzunk belőlük kis cipókat. Ezeket tegyük egy olajos deszkára, fedjük le őket, és várjunk, míg kétszeresére nem dagadnak. Pihentetés után mindkét tésztát nyújtsuk ki, majd a
fahéjasat tegyük a mazsolásra, és tekerjük fel. Ezt helyezzük bele a kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 20 percig még hagyjuk pihenni, majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>