Sütőt előmelegítjük. Formát ki
vajazzuk és
liszttel beszórjuk.
citrom héját ledörzsöljük. Tálba átszitáljuk a
lisztet és a sütőport. Tojásokat kettéválasztjuk. Tojásfehérjét 3 ek.
vízzel és egy kevés
sóval habosra keverjük, majd a por
cukor felével habosra verjük. Tojások sárgáját habosra keverjük és a maradék por
cukorral,
citromhéjjal, vaníliás
cukorral és 5 ek.
vízzel. Hozzáadjuk a maradék 6 ek. vizet, ettől habosabb lesz. Belekeverjük a habot,
lisztes keveréket, és
vajat. Darált diót is beleforgatjuk. Tésztát beleöntjük a formába és 60 percig sütjük. Végén tortabevonóval vonjuk be.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>