Élesztőt összekeverjük 1 dl cukros langyos
tejjel. Megszórjuk 1 ek.
liszttel és kovászt készítünk. Fennmaradó
tejhez tesszük a barna cukrot és a
tojássárgákat.
lisztet
sóval,
citromhéjjal, mazsolával elkeverjük, és fészket alakítunk ki. Ha a kovász megduplázódik, akkor a
liszthez adjuk, és a
tojásos langyos
tejhez adva hólyagosra dagasztjuk. Olvasztott Rama
margarinnal tovább dagasztjuk. Megfelezzük a tésztát. Az egyik fél tészta fehér marad, amit letakarva kelesztünk. A másik feléhez a ka
kaport hozzáadjuk. Ha mindkét tészta megduplázódik, átgyúrjuk és szellőztetjük. Ha ismét megkelt, kisodorjuk, és a két tekercset összecsavarva a
vajazott,
lisztezett formába helyezzük. Sütőben 40 percig sütjük. Ha kihűl
csokoládéval öntjük le, és por
cukorral megszórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>