Bögrében szétmorzsoljuk az élesztőt 1 tk.
cukorral, 1 dl langyos
tejjel és egy kevés
liszttel összekeverjük és kovászt készítünk. Mikor repedezni kezd, összekeverjük a
liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Közben felolvasztjuk a
vajat. Meglangyosítjuk a maradék
tejet és belekeverjük a maradék cukrot,
tojássárgájákat,
sót,
tejfölt, rumot és a reszelt
citromhéjat. Kikeverjük és hozzáadjuk a
lisztet. Tésztát langyos helyen megkelesztjük. A
tejfölt összekeverjük a
tojással, Rama
margarinon megpirítjuk a morzsát,
tojásfehérjét kemény habbá verjük. Megkelt tésztát gyúródeszkára tesszük és 1 cm vastagra nyújtjuk.Megkenjük
tejföllel és
tojás keverékével, megszórjuk morzsával, apróra vágott tárkonnyal,
cukorral, és rákenjük a felvert
tojásfehérjét. Tésztát beletesszük a Rama
margarinnak kikent és morzsával megszórt formába, majd sütőben 75 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>