Egy tálban összekeverünk 2
tojássárgájáz 2,5 kanál
cukorral, majd beleforgatjuk az egy csomag vaníliás
cukorral felvert két
tojásfehérjét. Két ek.
zselatin megmelegítünk egy deci
vízben, majd ezt is a
tojásos keverékhez adjuk, és az egészet egy kuglófformába tesszük. Hűtőbe rakjuk, és a következő réteget csak akkor öntjük rá, amikor már teljesen megszilárdult. A második réteghez 2
tojássárgáját, 2,5 kanál cukrot és a
kakaót keverjük össze, majd beleforgatjuk az egy csomag vaníliás
cukorral felvert
tojásfehérjéket. 2 ek.
zselatint egy deci
vízben oldunk fel, a többi hozzávalóhoz keverjük, majd a formába öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megköt. A harmadik réteghez a
tejfölbe keverjük a maradék vaníliás cukrot és cukrot, majd hozzáadjuk a deci
vízben feloldott
zselatint, és a formába öntjük. Az utol
só réteghez a maradék
zselatint és a szörpöt egy deci
vízben felmelegítjük, majd ezzel befedjük a kuglófot. Újból hűtőbe tesszük, majd ha teljesen megkötött, tálra borítjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>