A mazsolát a rumba tesszük, felforraljuk, majd félretesszük, és ha kihűlt, lecsepegtetjük. Eközben az élesztőt egy deci langyos
tejben felfuttatjuk, majd a
liszthez keverjük, és így kovászt készítünk. A maradék
tejbe keverjük a cukrokat, a
sót, a reszelt
citromhéjat és a
tojássárgájákat, majd a
lisztes keverékhez adjuk a megolvasztott
vajjal együtt. Az egészet alaposan elkeverjük, majd addig kelesztjük, amíg kétszer akkora lesz. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, és az egészet egy előkészített kuglófformába tesszük. Így még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 C-on kb. 35 percet sütjük. Ezután tálra borítjuk, ízlés szerint mazsolával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>