Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos
tejben a
cukorral és kevés
liszttel. Amint a kovász repedni kezd, belekeverjük a maradék
lisztet, a megolvasztott Rama
margarint, a maradék
tejet, a cukrot, a
sót, a
tejfölt, a
tojássárgájákat és a reszelt
citromhéjat. Ezután lefedve kelni hagyjuk. Eközben a
tejfölhöz keverjük a
tojást, morzsát megpirítjuk a megolvasztott Rama
margarinon, a
tojásfehérjét pedig felverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a
tejfölös keverékkel, rászórjuk a morzsát, a cukrot és a
tárkonyt, majd eloszlatjuk rajta a
tojásfehérjét. Az egészet feltekerjük, majd egy ki
vajazott, morzsával kiszórt formába tesszük, és előmelegített sütőben 180 C-on 75 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>