Egy lábosban felforralok kétujjnyi vizet, majd lejjebb veszem a tűz erősségét. Apróbb darabokra töröm a fehér
csokoládét és beleteszem egy akkora hőálló tálba, ami pont ráillik a lábosra, és ráöntöm a
tejet. Ráteszem a
csokoládés keverőtálat a lábosra és finom gőz fölött megolvasztom a darabokra tört fehér csokit. Néha kevergetem, majd ha megolvadt a
csokoládé, leveszem a lábosról. Ezt követően kézi habverővel kemény habbá verem a hideg
tejszínt, majd beteszem a
tejszínhabot a hűtőbe. Felforralom újra a lábosban a vizet, majd kis lángra veszem a tüzet. A
tojássárgákat beleteszem egy olyan hőálló keverőtálba, amely pont ráillik a lábosra. Hozzáadom a cukrot és a brandyt, majd fakanállal kicsit összekeverem az egészet. A gőz fölött folyamatosan keverem 2 percig a cukros
tojást, hogy sűrű és világos legyen a krém. Leveszem a gőzről és még 5 percig kézi habverővel verem tovább, hogy kihűljön. Most megcsinálom a
csokoládéhabot. Először belekeverem az olvadt
csokoládét a
tojáshabba, aztán hozzáadom a
tejszínhabot. Ezt poharakba kanalazom a kész
csokoládéhabot úgy, hogy az aljára és a közepére több rétegnyi meggydzsemet teszek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>