Egy tálban összekeverjük a
tojássárgáját, a cukrot, a
lisztet, majd beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjét, és ki
vajazott tepsiben lapokat sütünk belőle. Eközben a
tejszínt és a
tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrokat és a
kakaóport, majd a tűzről levéve a rumot és a
vajat is. A tésztalapokból 6 darab 12 cm-es csíkot vágunk ki, majd ötöt összeragasztunk a krémmel. Ezután hűtőbe tesszük, majd ferdén félbevágjuk, és így két fél háromszöget kapunk. Ezeket fejjel lefelé összetapasztjuk a krémmel, majd fél órára hűtőbe tesszük. Végül a
vajjal megolvasztott csokival bevonjuk, és amint megdermedt, kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>