A
lisztet egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a
tojásokat, a cukrot, a
tejet, a Rama
margarint és az élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk. Eközben az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk. A tésztát egy gyúródeszkán kinyújtjuk, és rászórjuk a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Végül összefonjuk, hogy egy kalácsot kapjunk, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton megsütjük.
Eközben elkészítjük az öntetet: A pudingporhoz
tejet öntünk, megfőzzük, közben ízlés szerint
tojáslikőrt is öntünk bele. Miután a kalács megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeljük, és az öntettel kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>