A lekvárt a
méz felével és a dióval összekeverjük. A
rizst 2 dl
vízzel és a
tejjel megfőzzük. Az
almát vékony szeletekre vágjuk. Amikor a
rizs langyos, hozzákeverjük a
tejfölt, a maradék
mézet, és a
tojások sárgáját. A
tojások fehérjét habbá verjük, és a 2/3 részét a
rizshez keverjük. Egy tepsit ki
vajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára egy kevés
rizst teszünk, majd az
almaszeletek következnek és a lekváros-
mézes dió egy része. Megint egy réteg
rizst kenünk rá, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Végül a
tojáshab megmaradt 1/3 részét rásimítjuk, és közepes hőmésékleten 20-25 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>