Gyümölcsös muffin receptHány személyre: 12 darabhoz
» 10 dkg
liszt» 5 dkg étkezési keményítő
» 1 tk. sütőpor
» 20 dkg puha
vaj» 17,5 dkg
cukor» 1 zacskó vaníliás
cukor» 3
tojás» 25 dkg natúr krémtúró
» 1 csomag vaníliaszósz-por
» fél kezeletlen
citrom leve és reszelt héja
» 10 dkg sárgabarackdzsem
» kiviszeletek,
eper, mandarin és
citromfű
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A
lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Habosra keverünk 12,5 dkg
vajat, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként hozzáadjuk a 2
tojást, beleszórjuk a
lisztes keveréket, és sima tésztává keverjük. Beletöltjük a formákba.
A maradék
vajat, a cukrot és a
tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a krémtúrót, a vaníliaszósz-port, a
citromhéjat és a
citromlevet és jól összekeverjük, majd rátesszük a tésztára. 20-25 perc alatt megsütjük.
A dzsemet szűrőn átpasszírozzuk, 1 ek.
vízzel felforraljuk, és megkenjük vele a sütik te
tejét. Gyümölcsökkel és
citromfűvel díszítjük.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>