Passiógyümölcsös és sárgabarackos szuflé receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g felezett sárgabarack konzerv
» 100 g finom
cukor» 3
tojásfehérje
» 2 pépesített passiógyümölcs
» csipetnyi
só» por
cukor a szóráshoz
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk 4 180 ml-es csészét, és a belsejüket szórjuk meg 1-1 teáskanál finom
cukorral, az oldalát is. Állítsuk tepsibe. A sárgabarackokat szűrjük le, a levét tegyük félre, és a barackokat turmixoljuk össze. 125 ml pürét keverjünk össze a passiógyümölccsel. A maradék sárgabarackpürét és a félretett léből féldecit keverjünk össze. A
tojásfehérjét csipetnyi
sóval verjük lágy habbá, adjuk hozzá a maradék cukrot és verjük keményre. Forgassuk bele a passiógyümölcsös keverékbe, majd kanalazzuk a csészékbe. Süssük 10-12 percig. Szórjuk meg por
cukorral és sárgabarackszósszal tálaljuk.
Elkészítési idő 25-27 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>