Az
almát hámozzuk meg, és vágjuk kockára, majd magozzuk ki a datolyát, és szeleteljük fel. A
mézet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá az
almát, és állandó kevergetés mellett főzzük 10 percig. A vaníliarudat vágjuk el hosszában, kaparjuk ki a magokat, és tegyük az
almára. A datolya felét is adjuk hozzá, és főzzük még 5 percig. Melegítsük fel a
narancslevet, szórjuk bele az őrölt kardamommagokat, és hagyjuk állni 10 percig. Szűrjük át, tegyük hozzá a
narancseszenciát, és a maradék datolyát. Turmixoljuk össze, és szűrjük le. Tegyünk egy tálalógyűrűt a tányér közepére, tegyük bele a datolyás
almát, majd locsoljuk meg a szósszal. Langyosan tálaljuk.
Mindössze 35 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>