Vasfűvel marinált őszibarack receptHány személyre: 4-6 főre
» 12 őszibarack
» 1
citrom» 1 vagy 2 verbéna (vasfű)-ág
» 1 kis pohár könnyű vörösbor, ha lehet újbor
» 50 dkg
cukor» 10 dkg feketeribizli-zselé
A barackot hámozzuk meg, tegyük egy
salátástálba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a
citromlevet. Forraljunk fel 1 liter vizet, tegyük bele a vasfűágakat, fedjük le, és 1 órát hagyjuk állni. Tegyük bele a barackokat, és annyi
citromos vizet öntsünk rá, hogy ellepje a gyümölcsöket. Fedjük le, forraljuk fel, és 1 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. a vörösbort és a cukrot öntsük egy nyeles edénybe, lassú tűzön forraljuk a felére. Húzzuk le a tűzről és keverjük bele a feketeribizli-zselét. Tegyük a lecsepegtetett barackokat egy mély tálba, és öntsük le a boroskaramellel.
25-30 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>