vajas tészta:
A
vajat kis darabokra vágjuk, és hagyjuk megpuhulni. A
lisztet egy tálba szórjuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe beletesszük a cukrot, a
sót és a
vajat. Összemorzsoljuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rug
almas tésztát kapjunk. Állítsuk össze és formáljunk belőle golyót. Becsomagoljuk egy alufóliába, és 1 órára hűtőben pihentetjük.
Ki
vajazunk egy tortaformát. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a formába illesztjük. Az alját megszurkáljuk villával, és alufóliával beborítjuk. Megszórjuk babbal, vagy
lencsével és 15 percig sütjük. Amikor kész kivesszük, eltávolítjuk a szemeket, és a felvert
tojássárgájával megkenjük és 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukrot, a
tejszínt, a
tejet, az egész
tojásokat, a 3
tojássárgáját, és egy habverővel addig keverjük, míg a massza homogén nem lesz.
A cseresznyét a forma alján elosztjuk, ráöntjük a masszát, és 45 percig sütjük.
Amikor megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk por
cukorral. 30 perc alatt elkészül, és 2 óra alatt kihűl.
Hidegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>