A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
citromaromát, 2 evőkanál hideg vizet és a felszeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát vékonyra nyújtjuk. Ezután nagyobb méretű köröket szaggatunk ki a tésztából, majd a ki
vajazott kosárformába nyomkodjuk őket. Villával megszurkáljuk a tésztákat, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük őket. A kihűlt kosárkákba teszünk egy kevés
tejszínhabot és rátesszük a gyümölcsöket. A csomagolás alapján elkészítjük a tortazselét vagy a
fehérborral vagy gyümölcslével és a megmaradt
cukorral, majd a gyümölcsökre öntjük.
tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>