A kinyújtott leveles tésztából 10 egyforma méretű lapot vágunk ki, majd 5-öt ebből
vízzel kiöblített tepsibe teszünk és előmelegített sütőben 200°C-on negyed óráig sütjük. A másik adag tésztával ugyanígy járunk el, majd miután megsültek és kihűltek, mindegyik lapot 2 szeletre vágjuk. A megtisztított és kimagozott cseresznyét összekeverjük 2 vaníliás
cukorral, 125 ml
vízzel, a
cukorral, a
fahéjjal és a
citromhéjjal, majd az egészet felforraljuk és alacsony lángon 8 percig főzzük lefedve. A befőtt levéből 2 evőkanállal félreteszünk, majd 500 ml-rel összekeverjük a kukorica
lisztet és 4 evőkanál
pálinkát. Felforraljuk, majd belekeverjük a meggyet és ha elkészült, megkenjük vele a tészta felét. A
tejszínből vert kemény habba belekeverünk 50 g cukrot, 1 vaníliás cukrot és 4 evőkanál
pálinkát, majd nyomózsákba töltjük és meggykrém te
tejére nyomunk belőle. A megmaradt
pálinkát összekeverjük a félrerakott befőttlével és a por
cukorral, majd a megmaradt tésztát megkenjük vele. Kis száradás után rátesszük a
tejszínhabok te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>