A
liszt és sütőpor keverékét egy kupacban elhelyezzük a deszkán, mélyedést készítünk a közepébe, majd belerakjuk a 75 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
sót, a
citromlevet és 2 evőkanál vizet. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vajat a te
tejére helyezzük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így elkészült tésztát 1 óráig a hűtőben pihentetjük, aztán 3 cm vastagra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle. A köröket villával megszurkáljuk és ki
vajazott tepsiben, előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. A megmosott gyümölcsöket megszórjuk a megmaradt
cukorral és állni hagyjuk, majd elrendezzük őket a tortácskák egyik felén. A tortácskák másik felére pedig a leszűrt befőttet helyezzük. A lekvárt összekeverjük a befőtt levével és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a
zselatint, pihentetjük, majd bevonjuk vele a tortácskáink te
tejét. A
tejszínt a másik vaníliás
cukorral habbá verjük és a habot adjuk a tortácskák mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>