Először daraboljuk össze a gyümölcsöket és áztassuk be a rumba. Közben készítsük el a fagyi alapját. Feltesszük forralni a
tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A
tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat 2 dl még hideg
tejjel simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi
tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a tűzről és szűrjük át. Keverjük bele a gyümölcsöket. Piros ételfesték segítségével érhetjük el a kívánt rózsaszín árnyalatot. Fogyasztása csak kihülés vagy hűtés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyaszzuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megnőhet a térfogata. Gyümölcs helyett mazsola is használható. A rum ízlés szerint adagolható még hozzá, de ha túl sokat öntünk bele, nem fog megfagyni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>