20 dkg cukrot megolvasztunk, idnként kevergetve. Mikor már aranysárga és nincs benne csomó, felöntjük a
tejszínnel és 4 dl
tejjel. Hagyjuk felforrni, és utána átszűrjük. Feltesszük forralni a fél liter
tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A
tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat 1 dl még hideg
tejjel simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi
tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a tűzről és szűrjük át. Öntsük össze a két átszűrt folyadékot és jól keverjük el. Fogyasztása csak kihülés vagy hűtés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyaszzuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megnőhet a térfogata.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>