Pudingos-tejfölös kalács receptHány személyre: egy tepsire való, de én képes lennék magam is megenni =)
» Piskóta:
» 4
tojás» 1 vanília
cukor» 1 sütőpor
» 1 dl
víz» 1 dl olaj
» 200 g por
cukor» 200 g sima
liszt» Puding:
» 1 l
tej» 2 pudingpor (izlés szerint)
» 1 vanília
cukor» 5 kanál
cukor» Krém:
» 3/4 l
tej» 3 vaníliás pudingpor (minálunk Szlovákián ZLATÝ KLAS-nak hívják)
» 200 g
cukor» 3
tejföl
Puding:
Szokás szerint megfőzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok,
kakaós pudingott főzök, ha pedig
kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot főzök. De szerintem lehet például szamócás, vagy bármilyen más pudingot is csinálni.
Piskóta:
A vanília cukrot, sütőport, por
cukort és a sima
lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálba habosra verjük a
tojásfehérjét. A
tojássárgáját is habosra verjük, hozzá öntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük.
A
tojássárgájához hozzá keverjük a
lisztes keveréket, azután a
tojásfehérjét is (ne keverjük nagyon, hogy ne essen le).
A piskótát ráöntjük a ki
vajazot, ki
lisztezet tepsire. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingott és megsütjük.
Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.
A képen krém helyet csak 3
tejföl
cukorral ki van keverve. Ez is finom, de nagyon ritka.
Krém:
A
tejből, pudingporból és a
cukorból sűrűre főzzük a pudingot. Ha kihül, hozzákeverjük a
tejfölt.
Ha a puding csomókba marad, át szoktam törni a szitán.
A krémet a kihült piskótára kenjük és megszórjuk csoki reszelékkel vagy édes
kakaóporral.
A krém nagyon fincsi, más kalácsra is szoktam használni.
Szerző:
weronyka Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>