Fogunk egy tálat, beletesszük a
lisztet, majd hozzáadjuk a
vajat, a cukrot, a sütőport, a
tejfölt és a
tojások sárgáját. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, és az egyiket egy tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral. Egy másik tálba tesszük a porcukrot, a Rama
margarint, a sütőporos
lisztet, a diót, a
citromlevet és héjat, valamint a
tejet. Az egészet alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a
tojásfehérjéből vert habot. Ezt eloszlatjuk a lekváron, majd a másik lappal befedjük. Megszurkáljuk, majd készre sütjük. Eközben a porcukrot, a
kakaót és a
vajat megfőzzük, ezzel megkenjük a süteményt, majd miután kissé kihűlt, már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>