A
tej felébe tesszük a kockacukrokat, majd ebben megfuttatjuk az élesztőt. Fogunk egy tálat, beletesszük a
lisztet, a Rama
margarint, a
tojások sárgáját, a
só, a
citromhéjat, a
tejfölt és az élesztős
tejet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd elfelezzük, és fél órát állni hagyjuk. Eközben a diót és a mákot leforrázzuk egy deci cukros
tejjel. A dióba a
fahéjat és a mazsola felét, a mákba pedig a
szegfűszeget és a mazsola másik felét keverjük. A tésztákat kinyújtjuk, korongokat formázunk belőlük, és mindegyiket megtöltjük valamelyik töltelékkel. Ezután félbehajtjuk, és lenyomkodjuk a tésztákat. Tepsibe tesszük, majd megkenjük őket a
tojással. Fél órát még pihentetjük, majd készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>