Egy kisebb kuglóf- vagy őzgerincformát soronként rakva háromnegyed részig megtöltünk mindenféle idénygyümölccsel. A meggyet, cseresznyét kimagozva, a barackot hámozva és szeletelve, a körte hámozva és gerezdekre vágva, a ribizlit leszemezve STB. rakjuk le.
Ha kb. 1liter formát töltünk meg gyümölccsel, akkor 2 dl vizet felforalunk10-15 dkg
cukorral, esetleg ízesítjük vaniliával,
fahéjporral ( a gyümölcs jellege szerint ). Egy púpozott evőkanál
zselatin feloldunk 2 evőkanál langyos
vízben, és a már langyos szirupba keverjük . A formába tettgyümölcsötbefedjük egy réteg babapiskótával vagy édes kesszel, és ráöntjük a
zselatinos szirupot. Ha már teljesen kihűlt, jégre teszük. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró
vízbe mártjuk, majd lapostálra borítjuk a gyümölcskocsonyát. Cukrozott
tejszínhabot adhatunk mellé.
Szerző:
b mark Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>