Az élesztőt fél dl langyos
tejben felfuttatjuk, és a tésztához való anyagokat összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, háromnegyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Tipp: ha a tésztát tároló edényt félig meleg
vízbe helyezzük egy másik edénybe, a te
tejét pedig lefedjük konyharuhával, akkor sikerül a kelesztés.
Utánna kissé meggyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. A tölteléket a téglalapra egyenletesen elkenjük, henger alakúra felcsavarjuk, majd a hengert 3 cm széles szeletekre vágjuk.
Tipp: ha a nyers tésztát két részre vágva nyújtjuk, töltjük, tekerjük, akkor könnyebb vele dolgozni, akár kisebb asztalon is. És persze kisebbek lesznek a sütik.
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire osztjuk el a süteményeket, egymástól távol. a te
tejüket felvert
tojással megkenjük, kristály
cukorral meghintjük, majd langyos sütőben fél óráig kelesztjük. Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, átkapcsoljuk 180 fokra, és a darabokat aranysárgára sütjük. Ha a tészta megsült , 5 dkg
cukorral édesített, 1-2 dl
tejjel meglocsoljuk , és még pár percig a sütőben hagyjuk.
Tipp: Ha a szeletek alját összehúzzuk a tésztát, a Rama
margarin, miután elolvad, nem folyik szét a tepsin. Ha azt szeretnénk, hogy a süti virágként kinyíljon, akkor a szeletek te
tejét késsel keresztben 1 cm mélyen bevágjuk.
Szerző:
niviki Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>