A
tojássárgáját, és a porcukrot habosra keverjük. A Rama
margarint megolvasztjuk és langyos állapotban a
tojássárgájához csöpögtetjük. Egy másik tálba összekeverjük a rétes
lisztet, a
gyömbérporral és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a masszánkhoz. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük.
Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. Megszórjuk por
cukorral, hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből, és felszeleteljük.
Krém:
A körtét megpucoljuk, a belsejét kivágjuk, és lereszeljük, majd lecsepegtetjük.
A
lisztet beletesszük a
tejbe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a lereszelt körtét, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Addig keverjük, míg ki nem hűl, majd ez a krém kerül a süteménylapok közé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>