A Rama
margarinhoz hozzáadjuk a
tejet, a porcukrot és egy egész
tojást, majd habosra keverjük. A rétes
lisztet, a
gyömbérport, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a krémhez, és jól elkeverjük. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és a széleit ledaraboljuk, majd 2 lapra vágjuk. Az egyik süteménylapot megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. Megszórjuk por
cukorral, és felszeleteljük.
Töltelék:
A levágott széleket meglocsoljuk rummal. A pudingport csomómentesre keverjük 1 dl hideg
tejben. A maradék
tejbe keverjük a kristálycukrot és felforraljuk. Ha felforrt összekeverjük a hideg pudinggal, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl. Belekeverjük a rumos tésztaszéleket. Ezt töltjük a süteménylap közé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>