A
tojássárgáját, a kristálycukrot és a rumot habosra keverjük. A barackmagot elkeverjük a
tejporral, a
liszttel, és a sütőporral. Fokozatosan a
tojásos krémhez öntjük, és jól kikeverjük. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. Megszórjuk por
cukorral, és 2 órára hidegre tesszük. A papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből, felszeleteljük.
Krém:
A
lisztet beletesszük a
tejbe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl. A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük, majd ez a krém kerül a süteménylapok közé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>