A
lisztet összegyúrjuk a Rama
margarinnal, por
cukorral, a
tojások sárgájával, vaníliás
cukorral,
sóval, és annyi
tejföllel vagy hideg
vízzel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Legalább egy órán át hűtőben pihentetjük. Utána a 2/3 részét kinyújtjuk, és egy tepsibe tesszük. Baracklekvárt kenünk rá. A mákot a
tejjel és a
cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a
citrom héját, a mazsolát és a rumot. Annyi baracklekvárt keverünk hozzá, hogy kenhető krém legyen. Rátesszük a tésztára. A tészta 1/3 részéből
rácsot sodrunk és a töltelék te
tejére tesszük. Megkenjük
tojásfehérjével, majd magas hőmérsékleten megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>