A Ramát kikeverjük a
cukorral és a
tojással. A
liszthez hozzáadjuk a sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és egy kevés
sót, majd összekeverjük a ramás keverékkel. A tészta 1/4 részét fél cm vékony téglalappá nyújtjuk. A többi tésztát kétfelé osztjuk, majd az egyik adagba belegyúrjuk a sötét tészta hozzávalóit. Mindkét tésztát 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd 6 darab 1 cm-es rudat vágunk belőle. A fél cm vékony tészta egyik felére helyezünk egy sötét és egy világos rudat felváltva, összesen hármat, majd megkenjük
tojásfehérjével, és a te
tejére teszünk 3 másik csíkot, a sötét rúdra világosat, a világosra sötétet. Betekerjük a tésztalapba, majd felszeleteljük, és ki
vajazott sütőlapon megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>