Mindkét tésztát ugyanúgy készítjük el: az összetevőket egy konyhai robotgép segítségével összekeverjük, majd mindkettőt egy gyúródeszkán átgyúrjuk, és fóliába tesszük, a hűtőben állni hagyjuk kb. fél órát. Ezután a tésztákat 8-8 részre osztjuk, majd mindegyikből egyet-egyet 20 cm-es hengerré formázunk. Ezeket egymás mellé tesszük, és egymáshoz tapasztjuk őket. Így nyújtjuk ki a tésztát, majd különböző motívumú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát úgy, hogy egy formán belül mindkét színű tésztából legyen. Fogunk egy tepsit, sütőpapírt teszünk bele, majd ebbe rakjuk a kiszaggatott tésztát, és közepes fokozaton kb. negyed órán át sütjük. Eközben a vaníliaízű sütőport
vízzel elkeverjük, és a kihűlt süteményeket ezzel kenjük be. Végül megvárjuk, amíg a máz megköt, és már fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>