A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a maradék
cukorral és két kanál
liszttel, elkeverjük. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Meleg sütőben hirtelen süssük ki. Ha kisült, borítsuk ki egy előre
lisztezett papírra. A kihűlt roládról húzzuk le a papírt, és kenjük meg a kínánt krémmel (recepteket lásd krémeseknél). Tekerjük fel a papír segítségével, és tegyük hűtőbe. Mikor már jó hideg, kenjük rá a maradék krémet. Tegyük hűtőbe és mikor jól lehűlt, szeletelhető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>