Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformának körberakjuk a szélét babapiskótával. A vizet egy kis serpenyőbe öntjük, és beleszórjuk a
zselatint, majd 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig kevergetjük, míg fel nem olvad.
Egy vastag oldalú serpenyőben felforraljuk a juharszörpöt, és addig főzzük, míg forrni nem kezd.
Egy tálban habosra verjük a
tojásokat. Fokozatosan hozzáadjuk a forró szirupot. Addig verjük, míg a krém hűlni nem kezd. Belekeverjük a
zselatint. 30 percig hűtőszekrényben tartjuk.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a
tejszínt, majd beleforgatjuk a sűrű krémbe. Beleöntjük az előkészített formába, és 2 órára beletesszük a hűtőszekrénybe, míg meg nem szilárdul. tálaláskor lekapcsoljuk a forma szélét, és barna
cukorral, valamint
tejszínhabbal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>