» 50 g vaj » 200 g kristálycukor » 2 vaníliás cukor » 250 ml tejszín » 300 g mandulapehely » 150 g aprított, cukrozott narancshéj » 50-60 darab kerek 4 cm-es ostya » 150 g jó minőségű csokoládé
A vajat felolvasztjuk és melegítés közben hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, hozzáöntjük a tejszínt, a mandulát, a narancshéjat és az egészet tovább főzzük folyamatos kevergetés mellett. Az ostyákat elhelyezzük egy tepsiben és mindegyikre teszünk egy kanállal az előbb elkészített masszából. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 percig sütjük őket. Ezután a vízgőz fölött olvasztott csokoládéval bevonjuk az ostyákat.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom