A marcipánt puhára dolgozzuk és hozzákeverjük a porcukrot, a
citromlevet, a
citromhéjat, a
sót és a
tojássárgájákat. Miután alaposan összedolgoztuk, a masszát kerek csövű nyomózsákba (vagy gépbe) töltjük és három halmocskát nyomunk egymás mellé, érintve egymást a kibélelt tepsibe úgy, hogy megkapjunk egy sütit, ami három kis halmocskát tart
almaz. A többi sütivel ugyanígy járunk el, majd felvágjuk a cukrozott
narancsot, a koktélcseresznyét és a diót, majd feldíszítjük velük a sütiket. Végül a tepsit előmelegített, 180-200°C-os sütőbe tesszük 10 percre. Ezután az átszűrt lekvárt felforraljuk az alkohollal és a
citromlével, majd megkenjük vele a megsült sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>