A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a rumaromát, 2 evőkanál vizet és a felszeletelt
vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ezután a tésztánkat pár óráig a hűtőben pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastag hengerré sodorjuk és 2 cm hosszú csíkokra vágjuk fel. Az így kapott darabokat 6 cm hosszú hengerekké sodorjuk tovább. Ezután a hengereket nagyszemű kristály
cukorba forgatjuk és félhold alakúra formázzuk őket, majd ki
vajazott tepsibe kerülnek. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 percig sütjük őket. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és kókuszkrém keverékébe mártjuk a holdak egyik végét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>