Először a tésztát készítjük el. 2
tojás sárgáját összekeverjük 2 dkg por
cukorral, amíg habos nem lesz. A
tojásfehérjékből is habot verünk, a maradék
cukor fokozatos hozzáadásával. Ezeket összentjük és hozzákeverjük a
lisztet is. Papírral bélelt tepsibe töltjük, a te
tejét szépen elsimítjuk és mérsékelt hőmérsékleten kisütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak mikor már nem meleg, vesszük ki belőle a papír segítségével. Mikor kihült, arra a tálra rakjuk, amiről tálalni szeretnénk, és ráhalmozzuk a fagyit. A tészta egy részével a fagyit betakarjuk. A 10
tojás fehérjéből és a
cukorból kemény habot verünk, bevonjuk belőle a halmunkat és ha maradna, azt díszítőelemként használjuk fel. A halom te
tejére egy fél
tojáshéjat rakunk. A kompótot jól lecspöpgtetjük és a halom oldalára nyomkodjuk. ezek után forró sütőben hirtelen sütjük addig, míg barnás nem lesz. Mikor kivettük, a fél
tojásba önttjük a rumot és meggyújtva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>