A darált diót egy
tojással mozsárban összevegyítjük. A kapott pépet 5 dkg
cukorral és 5
tojás sárgájával keverjük össze. Kemény habor verünk 5
tojás fehérjéből, fokozatosan adagolunk hozzá 4dkg cukrot, majd összeöntjük a másik masszával. Hozzákeverjük a
lisztet,
fahéjat,
citromhéjat és az előre felmelegített
vajat. Papírral bélelt tepsibe töltjük, elsimitjuk a te
tejét és kisütjük. Miután kivettük a sütőből, azonnal kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a papírt, megkenjük a lekvárral és összetekerjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha már rendesen kihült. Ekkor szórjuk meg vaníliás por
cukorral. A mártást külön csészében tálaljuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>