Egy közepes méretű (25 x 35 cm-es) tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A mazsolát forró
vízzel leöblítem. A
vajat, vagy a sütőRama
margarint habosra keverem a por
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
gyömbérrel és a
fahéjjal, majd egyesével a
tojásokat is hozzáadom. Ezután a mazsolát keverem bele, majd kb. 70-80 g csokit kis darabokra vágok és azt is a masszához adom. Ezután belekerül a
liszt, majd hozzáadom a maradék csokit, amit előtte lereszeltem. A masszát a tepsibe simítom, és 25-30 perc alatt megsütöm, majd hagyom a tepsiben kihűlni. (Tálalni általában úgy szoktam, hogy a süti szeleteket rövid időre a mikróba teszem, hogy a csokidarabok kicsit megolvadjanak a tésztában, majd egy kis
tejszínhabbal tálalom.)
Szerző:
Netti Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>