A
lisztet szitáljuk egy tálba, és tegyük bele a cukrot. Morzsoljuk el a
vajjal, majd a
tojássárgával gyúrjuk kemény tésztává. Ezt követően csomagoljuk fóliába, és tegyük félre pihenni.
A töltelékhez a darált diót keverjük össze a por
cukorral, a vaníliás
cukorral, majd óvatosan keverjük a
tojásfehérjékből vert habba.
A tésztát sodorjuk rúddá, vágjuk kis diónyi darabokra. Ezeket nyújtsuk ki
lisztezett deszkán késfokvékonyságúra, és tegyünk a közepére tölteléket.
Csippentsd össze a tésztaszéleket, mint egy batyut, és helyezzük sütőpapírral borított tepsire. Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre. Melegen hintsük meg por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Sattya
2009-09-13 19:47
Szeretnék segítséget kérni, mert a tésztát, ha vékonyra nyújtom akkor kiszakad, ha vastagabbra hagyom akkor meg csak fele annyi lesz. Mindenből annyit raktam bele ahogy meg van adva. Mennyi ideig kellene pihenni hagyni a tésztát? Egy másik helyen olyat is olvastam, hogy egy napig. Lehet, hogy nem hagytam elég ideig pihenni?