A
lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, majd a közepére tesszük a
vajat, a
tojássárgákat, a
tejben felfuttatott élesztőt, majd meg
sózzuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk. Két egyforma részre osztjuk, majd kelni hagyjuk. Miután megkelt, kinyújtjuk, és az egyik lapot ki
vajazott tepsibe fektetjük. Fogunk egy tálat, és beletesszük a diót, 15 dkg cukrot, a
tojásokat és a
citrom reszelt héját. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a tésztára tesszük. A te
tejére tesszük a másik tésztát, majd újra állni hagyjuk. Ezután félig megsütjük. Eközben a maradék
cukorból és a
tojások fehérjéből kemény habot verünk, rákenjük a tésztára, majd készre sütjük.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>