A
lisztet gyúródeszkára halmozzuk, és a közepére tesszük a
vajat, a porcukrot, egy
tojást, illetve az élesztőt, amit
tejben feloldunk. Kevés
sót szórunk rá, és az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk, majd két egyenlő részre osztjuk, és cipó formára gyúrjuk őket. Ezután elkészítjük a tölteléket: egy lábosba tesszük a cukrot, és 2 dl
vízzel felfőzzük. Hozzáadjuk a diót, a mazsolát, a
fahéjat és a reszelt
citromhéjat. AZ egészet alaposan összekeverjük, majd a cipókat kissé kilapítjuk, és megkenjük őket a töltelékkel. Ezután feltekerjük őket, és állni hagyjuk. Eközben a maradék
tojást és a
tojássárgájákat összekeverjük, és a tésztára kenjük. Végül sütőben készre sütjük.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>