Egy serpenyőbe tesszük a
vajat, meg
sózzuk, majd felöntjük egy deci
vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a
lisztet, addig főzzük, amíg nem ragad az edény falához, majd hűlni hagyjuk. Belekeverünk négy
tojást, majd nyomózsákba töltjük, és egy tepsibe halmokat nyomunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd a maradék
tojással megkenjük, és 15 perc alatt készre sütjük. Eközben egy tálban összekeverjük a cukrokat, a
tojássárgájákat, a meleg
tejet és a
lisztet, majd gőz felett addig kevergetjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ekkor a megolvasztott csokit is beleforgatjuk. A mascarponét és a cukrot elkeverjük, nyomózsákba töltjük, majd ezzel megtöltjük a sült halmokat. Ezután piramis formában egymásra rakosgatjuk őket, leöntjük a krémmel, és másfél órára hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>