Egy lábosban felforraljuk a
tejszínt, majd belekeverjük a
vajat és a csokit, és addig főzzük, amíg minden teljesen egybeolvad. Ezután hűtőbe tesszük, majd ha már olyan állaga van, dinnyevájóval gömböket szedünk ki belőle, és megfagyasztjuk őket. Eközben az élesztőt
tejben felfuttatjuk, majd elkeverjük a
liszttel, a
sóval, a
cukorral, a
tojással és a
citromhéjjal. 30 percet kelesztjük, majd két egyforma részre osztjuk, hengert formázunk belőlük, és 5-5 szeletet vágunk le belőle. Mindegyikbe egy-egy fagyasztott csokigolyót nyomunk, majd gombócot csinálunk belőle. 20 percig főzzük
vízben a gombócokat, majd cukrozott mákba forgatjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>