Egy tálban összeverünk 3
tojást, 8
tojássárgáját és 10 dkg cukrot. Egy másik tálban felverjük a 12
tojásfehérjét 20 dkg por
cukorral. A két tál tart
almát elvegyítjük, majd beleszórjuk a
mandulát is. A masszát elfelezzük, és ugyanakkor formában kb. 30 perc alatt készre sütjük őket. A maradék nyolc
tojássárgáját gőz felett elkeverjük a 30 dkg
cukorral, a
vajjal és az ét
csokoládéval. A tésztákat elfelezzük, a lapokat és a torta oldalát megkenjük a csokis masszával. Ezután szintén gőz felett megolvasztjuk a
tejcsokit, majd hozzákeverjük a vizet, a
vajat és a cukrot. Ezzel bevonjuk a tortát, majd ha megdermed, kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>