csokoládés-kávés mousse mogyorógrillázzsal receptHány személyre: 10
»
mogyorógrilliázs
» 2 csomag ízesítés nélküli
zselatin» 2 dl
cukor» 4 teáskanál instant kávé
» 7 dl
tej» 12 szelet 30 g-os félédes
csokoládé» 4 dl sűrű
tejszín
» 1,5 dl pörkölt, megtisztított és feldarabolt
mogyoró» 6 dl
csokoládésnápolyi-morzsa
Elkészítjük a
mogyorógrillázst.
Egy serpenyőben összekeverjük a
zselatint 1,5 dl
cukorra és a kávéval. Belekeverjük a
tejet és 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig kevergetjük, míg a
zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a félédes
csokoládét, és kevergetve addig főzzük, míg a
csokoládé meg nem olvad. Habverővel addig verjük, míg a krém sima nem lesz. Átöntjük egy nagy tálba és hűtőszekrénybe tesszük. Néha megkeverjük. Mikor a kanálról lecsurgatott krém gombócokat alkot, a krémet kivehetjük a hűtőszekrényből.
Egy tálban a maradék 0,5 dl
cukorral felverjük a
tejszínt. 1 dl habot félreteszünk a díszítéshez, a többit beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Összekeverjük a
mogyorót és a
csokoládés nápolyimorzsát. Desszertes poharakban egymásra rétegezzük a
zselatinos krémet és a
mogyorós-nápolyimorzsás keveréket.
30 percig hűtőszekrényben tartjuk.
mogyorógrillázzsal és
tejszínhabbal díszítjük.
mogyorógrillázs: Megpörkölünk, megtisztítunk és darabosra vágunk 2,5 dl
mogyorót. Egy serpenyőbe öntünk 2,5 dl cukrot, és közepes lángon melegítjük. Mikor a
cukor olvadni kezd, kissé megdöntjük a serpenyőt, míg a
cukor teljesen meg nem olvad és aranybarna nem lesz. Belekeverjük a
mogyorót. Hirtelen kiöntjük egy meg
vajazott sütőlapra. Állni hagyjuk, míg le nem hűl és meg nem keményedik. Darabokra törjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>