Csupa csoki receptHány személyre: kb. 20 szelet
» 32 dkg rétes
liszt» 12,5 dkg ráma (megolvasztva nem melegen)
» 0,5 dl rum
» 35 dkg
cukor» 4
tojás» 2,5 dl
tej» 1 csomag sütőpor
» 0,5 evőkanál
fahéj» 1 tábla ét
csokoládé (ledarálva)
» 1 tábla tortabevonó
» 1
citrom reszelt héja
» 1 evőkanál
citromlé
» 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
»
vaj+prézli a tepsihez
A darált étcsokit, a cukrot, a
tojások sárgáját, a
fahéjat, a
citromhéjat és a rumot habosra keverni a géppel. A sütőport és a szódabikarbónát a
liszthez adni. A
tejnek a felét a csokis masszához adni, ÓVATOSAN (a fakanál műanyag változatával,vagy ha nincs akkor fakanállal) megkeverni. Hozzáadni a
lisztes keveréknek először csak a felét, majd ÓVATOS keverés után a másik felét, újra elkeverni, ezt követően a maradék
tejet is hozzákeverni. A
tojások fehérjét a
citromlével kemény habbá verni, majd apránként ezt is a csokis masszához adni. A kikent, kiprézlizett magasfalú tepsibe önteni,készre sütni. kb. 30-35 perc. A megolvasztott tortabevonót a kihűlt süteményre kenni. Jó étvágyat!!!
Szerző:
szandy20 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>