250 g
vajat habosra verünk
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tojással, a
tojássárgájákkal, a rummal, a kétféle
liszttel és a sütőporral, majd a
tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. Ezután a tésztamasszát egy ki
vajazott, kibélelt püspökkenyérformába teszünk 2 evőkanálnyit és elegyengetjük. Előmelegített grillsütőben 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha ez megvan ráteszünk újabb 2 kanálnyi masszát ugyanúgy csináljuk, ahogy az előbb. Addig ismételjük amíg elfogy a tészta. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt és 5 percre visszatesszük a sütinket a sütőbe. Végül a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és
vaj keverékével bevonjuk a süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>