Az egész
mogyorókat sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt megpörköljük őket. Amikor a
mogyoró barnulni kezd és a héja leválik, akkor kivesszük a sütőből. Miután kihűltek, eltávolítjuk a héjukat egy szita segítségével és a
mogyorókat nagyobb darabokra törjük vagy vágjuk. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba belekeverjük a
mogyorót, a
narancshéjat, a mazsolát és az egészet jól összekeverjük. Ezután kiskanálnyi halmokat teszünk a keverékből sütőpapírra, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A
vízgőz fölött olvasztott
tejcsokoládéba belemártjuk a kihűlt csokihalmokat, lecsepegtetjük a felesleget, majd sütőpapírra tesszük őket és hagyjuk kihűlni a
csokoládét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>